ПРИКЉУЧАК НА ГРАДСКУ ВОДОВОДНУ МРЕЖУ У ГАБРОВЦУ ДО ОКТОБРА
8.07.2014


У селу Габровац, након вишемесечних преговара Савета грађана и руководства ЈКП „Наиссус“ уз медијацију Градске општине Палилула – постигнут је договор о условима коришћења градског водовода. Почела је реконструкција постојеће мреже и прикључак домаћинстава на водоводну мрежу. Уговор је до сада потписан са 150 домаћинстава а очекује се да ускоро то учини још 100 домаћинстава. Очекује се да радови буду завршени до октобра месеца ове године. Воду из градског водовода, по речима председника општине Бобана Џунића,  добиће и друга села са територије општине.

Председник Граске општине Палилула Бобан Џунић, каже да је ово добар пример сарадње са Саветом грађана села Габровац. Ми ћемо као руководство и Управа општине Палилула, наставити да и друге проблеме које имамо на сеоском подручију наше општине, решавамо на овај начин. Оно што је био дугогодишњи проблем овде у Габровцу - повезивање на нову водоводну мрежу, ми смо у сарадњи са менаџментом ЈКП „Наисус“ уз медијацију са становницима овог насеља, договорили повољне услове за прикључак. „У припреми је потписивање уговора и у другим селима општине Палилула: Крушцу, Мрамору, Вукманову и Бребатову. Лето је, нема паузе, нема одмора, свом снагом ићићемо напред, истакао је председник Џунић.

Мештани Габровца кажу да им је драго што је овај проблем напокон решен и што ће ускоро добити, како кажу, здраву пијећу воду.

„Ми смо задовољни што смо после неколико година преговора са ЈКП „Наиссус“ уз подршку председника општине Палилула Бобана Џунића дошли до коначног решења- изјавио је председник Савета грађана Габровца Драган Ђорђевић. Очекивани радови на прикључку домаћинстава на нову водоводну мрежу су коначно почели. Ранијим преговорима уговорили смо цену прикључка по домаћинству од 23.500 динара са динамиком отплате на 20 рата. Потписивањем уговора сада су покривена сва домаћинства у Габровцу. Мислим да смо за почетак обавили добар посао али нам предстоји да удружени испунимо и наше обавезе.

По речима заменик генералног директора ЈКП „Наисус“ Драгослава Марковића,  „радови на прикључењу, мештана села Габровва, трајаће онолико колико они буду прихватили сарадњу. Очекујемо да буду кооперативни - каже заменик генералног директора ЈКП „Наисус“ Драгослав Марковић. Добар део тих послова треба да ураде они сами у својој режији, значи више ће зависити од њих. У овом послу значајна је била подршка и медијација Градске општине Палилула. Екипе „Наисуса“ дневно ће моћи да обезбеди десетак прикључка. Крајњи рок за завршетак ових радова у Габровцу је почетак октобра, истиче директор Драгослав Марковић. Тада ћемо морати да искључимо стару мрежу из система. „Наиссус“ свакодневно има велике губитке на тој старој мрежи. Пошто постоје технички услови да се мештани прикључе на нову мрежу, надам се да ћемо у предвиђеном року, преусмерити све кориснике старе мреже на градску водоводну мрежу.(ЕКОполис, текст и фото Д.Видојковић)

Галерија слика - Facebook